Felháborodott több női képviselő is, amiért a Magyar Nemzet organizmusként jellemzi Szabó Tímeát, ezért közös közleményben tiltakoznak a cikk ellen.

Ahogy beszámoltunk róla, a Párbeszéd frakcióvezetője hétfőn felszólalt a parlamentben, ekkor pedig többek közt arról érdeklődött, hogy ha van elég védőfelszerelés, akkor miért halnak meg ennyien Magyarországon.

"Hova mennek a maszkok?" - kérdezte Szabó Tímea, majd azt igyekezett hozzátenni, hogy azokból Erdélybe, Horvátországba küldtek. Ekkor a kormányoldal vastapsolni kezdett, nem is hagyták abba Szabó felszólalásának végéig.

A képviselő egy ideig elhallgatott, de végül a tapsvihar közepette is folytatta mondandóját, amit viszont nem fejezhetett be, mert lejárt a felszólalási ideje.

hirdetés

Másnap a kormánypárti Magyar Nemzet megjelentetett egy rövid írást, amelyben a szerző Szabó Tímeát egy organizmusnak nevezi, majd részletesen jellemzi is.

"Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait. Egyes kutatók szerint a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar. Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere. Közvetlenül a lélekre hat. Elpusztít minden értéket. Még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt a határon túli magyarok ellen uszítson" - olvasható az írásban.

A Párbeszéd frakcióvezetője a Facebook-oldalán közölte, hogy sajtó- és személyiségi jogi pert indít azon médiumok ellen, amelyek azt állították, hogy nem támogatja, hogy a határon túli magyarok védőfelszerelést kapjanak. Mint írta, "semmi baj nincs azzal, ha a kormány segít másokon, azzal viszont igen, hogy az állítólagos hazai 20 milliós maszkkészlet hetek óta raktárban áll, nem osztják szét, miközben a kórházak, háziorvosok és az emberek nem jutnak hozzá a megfelelő védőfelszereléshez".

A Magyar Nemzet írásának hatására több női képviselő is szolidaritást vállalt Szabó Tímea mellett. Közös közleményt adtak ki, amelyben azt írják, "mi, az Országgyűlés női ellenzéki képviselői tiltakozunk a náci időket idéző írás ellen".

"Miféle szerkesztőség az, amely egy ilyen alávaló mocskolódást megjelentet, és miféle párt és kormány az, amely ilyen szövegeket eltűr, sőt hallgatásával is támogat?"

- írják.

A közleményt Vadai Ágnes (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Demeter Márta (LMP), Gurmai Zita (MSZP), Hohn Krisztina (LMP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Schmuck Erzsébet (LMP), Szél Bernadett (független) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) írták alá.


hirdetés