Azt állítja, a meghívott John Scalzit nem sértették meg ezzel.


Kínos jelenet zajlott le múlt csütörtökön a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol a díszvendég John Michael Scalzi díjnyertes sci-fiíró volt.

A Könyves Magazin beszámolója szerint Szabados Ágnes és Nagy Ervin házigazdák nem a vendégről, hanem sokkal inkább a Nincs Időm Olvasni Kihívásról (NIOK) beszéltek. A portál szerint Szabados „előbb önmagáról mesélt, majd a NIOK-ot promózta, aztán az olvasás értékét részletezte a Könyvfesztivál közönségének, körülbelül két mondatban megemlítette Scalzit, és végül egy olyan olvasói üzenettel zárta a beszédet, ami őt és a NIOK-ot dicsérte”. „Mindez annyira kínos volt, hogy szinte megkönnyebbülést jelentett, hogy Nagy Ervin legalább egy Scalzi-hommage-zsal kezdte a mondandóját és az íróval is zárt, közte viszont a sci-fi-hez és a színházhoz fűződő viszonyát ecsetelte” – teszik hozzá. A beszámoló szerint csak Farkas István fordító rövid pódiumbeszélgetése villantott fel valamit abból, hogy miért is érdemes Scalzi műveit olvasni.

A Blikk azóta kiszúrta, hogy Szabados Ági a közösségi médiában kért elnézést azért, ha egy kicsit túl sokat beszélt magáról és mozgalmáról.

– írta az olvasást népszerűsítő volt híradós az Instagramon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!