Az adás amúgy egy nagy Árulók promó volt, és nemcsak egyes versenyzők, a műsorvezetők is meg-megbotlottak néha. Kabát Peti pedig szabályosan belerohant Rácz Jenő öklébe.


A Sztárbox 4. elődöntőjét át- és átjárta az Árulók című krimireality promója. Ez nem csak abban merült ki, hogy a műsorvezetők, Csobot Adél, Héder Barna és Szujó Zoli mögé beállítottak négy csuklyás alakot a ringbe, de a nézőtérre is beültették a műsor szereplőit. A csuklyások később Szabados Ági bevonulásánál is szerephez jutottak.

Az utolsó elődöntőben Kállay-Saunders András és Józan László, Szabados Ági és Janicsák Veca, Rácz Jenő és Kabát Péter csapott össze. Mint emlékezhetünk, Kabát Petinek múlt héten kellett volna ringbe szállnia, de egy sérülés miatt az orvosok javaslatára kapott plusz egy hetet. Ezért múlt vasárnap két nehézsúlyú mérkőzést láthattunk, most pedig két középsúlyút.

Szegény Szujó Zoli nehéz perceket élt át: úgy kellett felkonferálnia az első mérkőzést, hogy ott állt mellette Pak Pak, a műsor kabalája, aki ráadásul folyamatosan ütögette a jobb sorsra érdemes műsorvezető karját.

Kállay-Saunders öltözőjében kisebb tömeg és jó hangulat fogadta Csobot Adélt. Józan László ellenben nem lazulással, hanem edzéssel múlatta az idejét.

Az első mérkőzés mindjárt egy vicces momentummal indult. Horti Gábor kommentátor a negyedik elődöntőben rácsodálkozott, hogy a fiúkon nincs fejvédő, pedig a férfiak mérkőzésén eddig sem viselt senki. Örülök, hogy Gábor végre megérkezett a műsorba.

Kállay kezdett jobban, több ütése is betalált. Ránézésre Józan Laci jobban kigyúrta magát, András viszont Bronxban nőtt fel, ahol a bunyó a mindennapok része volt.

A második menet kiegyenlítettebbre sikerült. Mindketten sokat védekeztek, ezért kevés akciót láthattunk. 2-3 ütés talált be, és mindet Józan Laci adta. A harmadik menetre Józan úgy tűnt, rájött, mivel lehet zavarba hozni Andrást, ráadásul az énekes kondíciója kezdett alábbhagyni, sorba kapta be a nagy csapottakat. A menet végén kicsit felhördült a közönség, mert Józan László elesett – de mint kiderült lökéstől, nem ütéstől.

Közben Adél és Barna szorgalmasan kérdezgette a celebeket. Molnár Áron Józan Lászlónak drukkolt, Tolvai Reni érthető módon a pasijának. A negyedik menetre Kállay teljesen elfogyott. Folyamatosan menekült és a bírónak reklamált.

Józan érthetetlen módon nem használta ki a lehetőségeit, pihenőket hagyott ellenfelének. Ha ráment volna jobban, korábban is eldönthette volna a mérkőzést. Összességében persze így sem volt veszélyben a győzelem, egyértelmű pontozással nyert.

A szünetben folytatódott az Árulók promó, Szujó Zoli Árpa Attilával és Nagy Zsolttal beszélgetett, akik elmondták, mennyire megterhelő a szereplőknek a nyomozós reality, igaz, más-más okból. Az „áldozatoknak” nyomozniuk kell, az árulók viszont reggeltől estig hazudnak. Ém már láttam az első három részt, és el kell ismernem, hogy nagyon szórakoztató.

Következett a nők mérkőzése. Ezzel kapcsolatban Adél kiderítette, hogy sem Kovácsovics Fruzsina, sem Vásáry André nem lépne ringbe, pedig, André nagypapája profi bokszoló volt, és André is tanult bokszolni.

Szabados Ági 2014 óta erősíti az RTL klubot műsorvezetőjeként. Évekig társastáncolt, kérdés, ez mennyi előny a ringben.

Janicsák Veca röplabdázott és kempózott korábban. Ági úgy vélte, önmaga a legnagyobb ellensége, akit le kell győznie. Janicsák Veca nagyon nyugodtan várta az összecsapást.

Szujó Zoli kellemetlen bakit vétett. Norman Mailer A bokszmeccs című könyvét ajánlotta a nézőknek ezekkel a szavakkal:

„Norman Mailer – 22-es csapdája…” Joseph Heller lesz az, Zoli.

Veca nagyon bekezdett, és mindjárt az elején bevitt egy szép ütést, Szabados Ági nem igazán érezte a távolságot, és meg is kellett állítani egy pillanatra a mérkőzést, mert szétnyílt hátul a fejvédője. De hamar magára talált, és több szép egyenest is bevitt ellenfelének.

A folytatásban alaposan megsorozták egymást a hölgyek. Ami feltűnt, hogy mindketten remekül állták. Sokkal strammabbnak tűntek némelyik férfi versenyzőtársuknál.

A harmadik menetre mindketten láthatóan lelassultak, de a küzdelem nem lankadt. Mindketten sok találatot bevittek. De bármennyire is ólmosodott a mozgás, végigvitték a négy menetet. Nagyon nehéz volt eldönteni, ki a jobb.

Nem csoda, hogy most először megosztott pontozás született, de végül Janicsák Vecát hozták ki győztesnek.

A reklámszünet után következett az obligát zenei produkció. Bevallom, nem tudom, miért lép fel Trap kapitány Zöld manónak öltözve, minden esetre Kocsis Tiborral az Eye of the Tiger sajátos feldolgozását adták elő. Magam is meglepődtem, de tetszett.

Az utolsó mérkőzés is érdekesnek ígérkezett.

Rácz Jenő sztárséf és Kabát Péter futballista amúgy nagyon jó barátok, de a ringben ezt nyilván félre kell tenni a. Jenő egyébként gyerekkorában járt bokszterembe, de aztán választania kellett a sport és a vendéglátóipari iskola között.

Rácz Jenő nagyon bekezdett, Kabát nem győzött hátrálni, az első menetet ez határozta meg. A második menetet taktikusabban kezdte a futballista, jól védekezett, és ez megakasztotta Rácz Jenő lendületét. Aztán mikor körülbelül egy perc volt hátra, a futballista bekapott egy olyan sorozatot, hogy rá kellett számolni. Ekkor még folytatta a mérkőzést, sőt, úgy tűnt, feltámadt, rendesen nekiment ellenfelének, de a lendület figyelmetlenné tette, és szabályosan belerohant Rácz Jenő öklébe. A hatalmas ütéstől azonnal padlót fogott.

A Sztárboxban ekkora kiütést még nem láttunk, mindenki megijedt. Azonnal orvost hívtak, Peti párja hisztérikus állapotban rohant a ringbe. Szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, Peti hamarosan felállt, és nem szenvedett semmilyen tartós sérülést.

Kialakult a selejtező végeredménye, így már tudhatjuk a párosításokat is. Jövő szombaton Brasch Bence Szegedi Fecsóval, Berki Mazsi Janicsák Vecával, Istenes Bence pedig Rácz Jenővel mérkőzik meg. Nyilván utóbbi a legjobban várt mérkőzés, mivel Jenő és Bence között volt már némi üzengetés.

A látottak alapján én Brasch Bence, Janicsák Veca és Rácz Jenő győzelmére számítok. Aztán majd meglátjuk.

Nemrég alkalmam volt megkérdezni Árpa Attilát, kivel kerülne szívesen össze a következő körben, nevetve azt felelte:

Meglátjuk, mit szól majd Tenyához.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!