Hivatalosan csak három ember meggyilkolása miatt volt börtönben, de valószínűleg több mint 20 turistával végzett. 40 évvel fiatalabb felesége állítja, hogy férje ártatlan.


Charles Sobhraj-t, a „Kígyóként” ismert francia sorozatgyilkos szabadon engedték nepáli börtönéből. A 78 éves férfit 2004-ben ítélték el Connie Jo Bronzich amerikai turista 1975-ös meggyilkolása miatt, majd 2014-ben a nő társának, Laurent Carrière megölése miatt - írja a The Guardian.

Az indiai és a vietnámi származású Sobhraj péntek reggel hagyhatta el a börtönt, miután a bíróság ezen a héten elrendelte a szabadlábra helyezését arra hivatkozva, hogy már leülte büntetése 75%-át, illetve az egészségi állapota is romlik. Még pénteken Párizsba utazott.

Ügyvédje szerint a nepáli kormány semmiképpen sem akart szabadon engedni, a börtönben tanúsított jó magaviseletét is meg akarták cáfolni, de végül a bíróság elfogadták a szabadlábra helyezési kérelmet.

"Nagyon aggódtunk az egészsége miatt. A nepáli kórházak nem elég biztonságosak, mielőbb Franciaországba kell kerülnie" - mondta a felesége, aki végig kitartott a férje ártatlansága mellett.

Sobhraj életét több dokumentumfilm, illetve a Netflix A kígyó című sorozata is feldolgozta.

Ugyan hivatalosan csak három gyilkosság miatt ítélték el, valószínűleg több mint 20 nyugati turistával végzett. Thaiföldön hat ember meggyilkolásával vádolják, de sosem adták ki az országnak. Indiában két évtizedet töltött börtönben a francia Jean-Luc Solomon megölése miatt, de nagyon kényelmes körülmények között élt, mivel lefizette az őreit. 1997-es szabadulása után Franciaországban élt, majd Nepálba utazott, ahol viszont még mindig körözték. Végül egy újságíró buktatta le.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!