Liliant 2015-ben ítélték el 30 évre abortusz miatt. Az ügyészek szerint ugyanis a terhesség alatt nem törődött a születendő kisbabával.


Szabadon engedtek egy 28 éves salvadori nőt, aki 2015-ben ítéltek 30 év börtönre abortusz miatt, írja a BBC. Salvadorban a világ egyik legszoigorúbb abortusztörvénye van érvényben: a közép-amerikai országban teljes abortusztilalom van.

A Liliannek nevezett nő kilenc évvel ezelőtt adott életet kislányának egy kórházban. A csecsemő azonban három nappal később különböző egészségügyi szövődmények miatt meghalt.

Liliannek már van egy 10 éves kislánya is, és végig kitartott ártatlansága mellett. Azt mondta, hogy soha nem állt szándékában megszakítani a terhességét.

Salvadorban 1998 óta van érvényben a rendkívül szigorú abortusztilalom.

Aki mégis megszakítja a terhességét, kéttőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel számolhat. Súlyosabb esetben a vádat emberölésre módosítják, ami legkevesebb 30 éves börtönbüntetést jelent.

A feltételezések szerint már több tucat salvadori nőt börtönöztek be tévesen abortusz gyanúja miatt. Közöttük lehetett a hét év után, most szabadon engedett 29 éves nő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!