Ne szépítsük a dolgot: nem arról vagyok híres, hogy biztos kézzel csípem ki a számomra megfelelő pasit a szamócás kosárból. Sőt! Általában vagy a nyomódottat, vagy a buggyantat sikerül kiszemelnem. A barátaimnak már előre kidolgozott stratégiája van, hogyan lépjenek közbe a megfelelő pillanatban, mert simán elüldögélek ábrándos tekintettel, hiába hallom a szirénázó vészcsengőt.

Hogy ez azért van-e, mert mindenkiben a jót igyekszem meglátni, vagy hangyányit naiv vagyok, esetleg kórosan vonzódom a rosszfiúkhoz – nem tudnám egyértelműen megmondani.

Volt már olyan pasim, aki lépten-nyomon azzal ugratott, hogy másik csajjal sms-ezik (hogy elejét vegyem a találgatásoknak: valójában nem viccelt), olyan is, aki szerint szexisebben kéne öltözködnöm, sőt még olyan is, aki megerőszakolós vicceket mesélt.

Jól esne most azt mondanom, hogy abban a percben lapátra tettem őket, amint ezeket először megtapasztaltam, de nem így történt. Inkább szemet hunytam, hiszen "olyan rendes fiúk, nem igaz?", és időnként mindenki mond hülyeségeket.

De ezúttal minden másképp lesz! Ha megszólal az a nyamvadt sziréna, azonnal cselekszem!

Rögtön azzal kezdem, hogy nem veszem ki a kosárból a rohadt epret.

A további sikeres piacozáshoz pedig álljon itt egy korántsem teljes lista a Metro szerzőjétől, aki szintén elkövette a maga hibáit, de elhatározta, hogy a hasonló jeleket nem hagyja többé figyelmen kívül.

Tehát, mindenki gyanús, aki(nek):

1. Sunnyog a telefonjával

Mindenkinek megvan a privát szférája, de ha a pasi dugdossa a telefonját, egy halom, számodra ismeretlen nővel nyomja a snapchatet, és ötpercenként megváltoztatja a jelszavát, akkor ne számíts semmi jóra. A saját káromon tanultam meg.

tl

Forrás: Unsplash

2. Folyamatosan a megjelenéseden/életeden viccelődik

„Csak ugratlak, nyugi!” – mondja nevetve, majd elejt egy újabb megjegyzést a stílusérzékedről, a munkádról, vagy a sminkedről.

Ez a srác nem téged szeret, hanem valami eszményképet, és megpróbál beleszuszakolni egy szerepbe, ami nem te vagy.

3. Ontja a szelfiket a konditeremből

Az ilyen pasinál mindig is a gyúrás lesz az első, nem te. Kérem a következőt!

bb

Forrás: Pixabay

4. Nem szereti a kutyákat

Oké, ezért nem kerül egyből tiltólistára, de fenntartással kezelem.

5. Nős/még nem vált el

Tekerd fel, csúsztasd egy palackba, üsd rá a dugót, és hajítsd be jó messzire a tengerbe.

via GIPHY

6. Azt mondja, hogy te „nem olyan vagy, mint a többi lány”

Naná, hogy nem vagyok olyan! Én én vagyok, és ez egy igen kellemes felállás. Minek hallgassak egy olyan fickót, aki azt magyarázza, hogy mit nem bír? Lapozzunk!

7. A tekintetéből nem kedvesség árad

Elismerem, ez furán hangzik, de meg tudom magyarázni! Az összes expasim, akinek a tekintetéből kedvesség áradt, maga is kedves volt. Akinek meg döglötthal-tekintete volt, az nem. Ez nem tudományosan megalapozott, ám 100 százalékig pontos megfigyelés. Lásd: Paul Rudd és John Krasinski.

8. Azt állítja, hogy az összes eddigi csaja bolond

Ugyan már, kicsi szívem! Ebben a képletben igen egyértelmű a közös nevező...!

9. Nem akar bemutatni a családjának vagy a barátainak

Bizonyos idő elteltével természetes, hogy megpróbáljátok megtalálni a helyeteket egymás életében. Jó kis kihívás, és már alig várod, hogy eldicsekedj az új pasiddal. Ám ha ezt a kiválasztott következetesen igyekszik elkerülni, jó eséllyel valami komoly gond lappang a mélyben.

fiu

Forrás: Unsplash

10. Olyan dolgokkal viccelődik, ami téged kellemetlenül érint

Egyszer harcolósat játszottunk az exemmel, és én poénkodva azt mondtam „Fegyver van nálam, és nem félek használni”, mire ő közölte „Aha, attól én még simán meg tudlak erőszakolni”.

Jól esne azt mondani, hogy abban a szentséges pillanatban kitettem a szűrét, ám nem így történt. De te tanulj a hibámból!

11. Még mindig a volt csaja a legjobb barátja

Nem kell, hogy az exeddel öribari legyen. Legyetek egymással udvariasak, viselkedjetek normálisan, de a kapcsolatotoknak vége. Nézzetek új barátok után!

12. Már a kezdet kezdetén se te vagy a legfontosabb

Mikor járni kezdesz valakivel, eleinte minden idődet vele AKAROD tölteni. Alapesetben mindketten 20 centivel a föld felett lebegtek évődő üzenetek, elrepülő hétvégék és általános cukiskodások rózsaszín ködében. Ha a srác már az elején úgy viselkedik, mintha csak le akarná tudni a randit, akkor a mézeshetek elteltével is csak egy kipipálandó feladat leszel.

Címkép: Unsplash



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!