Vasárnap délután a Szent György téren tartották Sulyok Tamás köztársasági elnök beiktatási ceremóniáját. Az új államfő beszédében elődjét, Novák Katalint is megemlítette és arról is szólt, hogy „hazánk megkérdőjelezhetetlenül a Nyugat része.


A frissen megválasztott államfő hivatalba lépése napján, március 5-én már aláírta az első döntését, ami Svédország NATO-csatlakozásáról szólt. Sulyok Tamást vasárnap délután ünnepélyesen is beiktatták, ő  a 7. megválasztott köztársasági elnök a rendszerváltás óta.

„Amint másoknak, nekem sem az volt az újévi fogadalmam, hogy mire a tavasz beköszönt, Magyarország államfője legyek. A hazát, a nemzetet szolgálni a legnagyobb megtiszteltetésnek tartom, elnökként mindenkor a magyar emberek méltóságának védelmezője kívánok lenni” – mondta beszéde elején az új államfő, aki hangsúlyozta: „jogász vagyok és jogász maradok”

„Megválasztásomkor hangsúlyoztam, hogy számomra minden hatalom csak a jog keretei között értelmezhető. Köztársasági elnökként is az alaptörvény munkám sarokpontja, kerete és mércéje.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!