A Ciaran ciklon Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és Olaszországban is ölt. Hazánkba legyengülve érkezik, de rengeteg csapadékot hoz.


A Ciaran viharciklon legyengült hidegfrontja érte el hazánkat, előterében egy viszonylag ritka jelenséget figyelhettünk meg itt országunkban: több helyen is viharossá fokozódott a délkeleti szél, Szegeden például már 72 km/órás lökést is mértek – írja az időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki a szél miatt, egyes helyeken másodfokút.

A magasabban fekvő területeken, valamint délkeleten akár 80-90 km/órás lökések is előfordulhatnak.

Jelenleg az ország kétharmadán szakad az eső, a kiadós eső mellett később zivatarok is előfordulhatnak, legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon. A viharokat heves felhőszakadás és kifutószél, esetleg kisebb méretű jég is kísérheti. Nyugat-Magyarország egyes részein már a 15 mm-t is elérte a lehulló csapadék mennyisége.

Az MTI jelentése szerint Nagy-Britannia térségében a Ciaran 135 kilométer/órás széllökéseket is produkált. Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában és Olaszországban is követelt halálos áldozatokat a vihar, legkevesebb tízen vesztették életüket. A Gent belgiumi Gentben egy ötéves gyerek halt meg, akire letört faág zuhant egy játszótéren. Ugyanekkor egy másik kisgyerek is megsérült.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!