Noha az államfő szerint „filoszemita ember volt” az apja, vezető tisztséget töltött be egy náci pártban. Most olyan dokumentumok kerültek elő, melyek alapján Sulyok László profitált is a holokausztból.


Sulyok Tamás köztársasági elnök apja, Sulyok László pártirodát és berendezést is igényelt az elhurcolt zsidók vagyonából Székesfehérváron – írja a Hócipő Gergely Anna történészre és levéltári dokumentumokra hivatkozva. Sulyok László a Magyar Nemzeti Szocialista Párt megyeelnöke volt, ilyen minőségben első helyen írta alá az alábbi, a lap által idézett kérvényt is:

Ezzel együtt egy másik levelet is küldtek a polgármesternek – szintén Sulyok László által is aláírva –, melyben arra kérik, „méltóztassék az egyidejüleg kért párthelyiség berendezése céljára az elkobzott zsidóbútorokból megfelelő számú szekrényt, íróasztalt, székeket, írógépet, telefont, irodaberendezési tárgyakat” juttatni a pártnak. Napokon belül mindent meg is kaptak.

A fenti levelek néhány nappal azelőtt születtek, hogy megjelent az ugyancsak Sulyok László nevével aláírt, Zászlóbontás című vezércikk a Fehérvári Naplóban, melyben például olyan kijelentések szerepeltek, mint ez:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!