Feljelentést tett az Integritási Hatóság Süli János fiának projektje ügyében.  A volt paksi polgármester, majd Paksért felelős tárca nélküli miniszter szerint semmi gond sincs azzal, hogy a cég úgy kapott csaknem félmilliárdos támogatást, hogy a mai napig nem végzett valós mezőgazdasági tevékenységet.


A napokban derült ki, hogy az Integritási Hatóság feljelentést tett Süli fiának projektje ügyében. A Biogas Productor Kft. 486 millió forintnyi uniós támogatást vett fel a tófalui szarvasmarhatartó telep felújítására, ám teheneknek vagy más mezőgazdasági tevékenységnek nyoma sincs a mai napig.

„Ez nem családi tehenészet, ez a fiamnak az üzeme” – mondta Süli János volt paksi polgármester, majd Paksért felelős tárca nélküli miniszter az ATV stúdiójában. Süli szerint a használatbavételi engedély kiadásáig nem lehet állatot tartani a telepen. Az engedélyt több hónapos vizsgálat után február 6-án kapták meg, és egy éven belül kell 100 tehénnek lennie a telepen.

A volt miniszter azt kifogásolja, hogy az Integritás Hatóság a vizsgálat során nem kérdezett semmit a fia cégétől, de még csak helyszíni szemlét sem tartottak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!