A történész szerint a kegyelmi ügy az egész rendszer lakmuszpapírja, amiben felvetődött az Orbán-család esetleges érintettsége.


Stefano Bottoni történész szerint nagy kérdés, tovább megy-e Varga Judit és volt férje, Magyar Péter, lévén „a rendszer működéséről nagyon sokat tudhatnak” - írja az RTL.hu. A portál a hvg.hu-nak nyilatkozó történészt ídézi:

– mondta Stefano Bottoni, annak kapcsán, hogy Varga Judit lemondását követően volt férje kemény posztban reagált, kétszer is.

Magyar Péter szombaton úgy fogalmazott: „A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak. Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”.

Vasárnap pedig újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán:

A történész úgy véli, hogy annak idején Simicska gondolhatta azt, hogy Orbán Viktorral egy súlycsoportban van. Ám most Magyar Péter nem véléekedhet így.

– közölte Stefano Bottoni.

A történész úgy véli, hogy az nagy kérdés, hogy egyeztetett-e a bejegyzése előtt volt feleségével. És az is kérdés, hogy tovább mennek-e ezen az úton, hiszen „a rendszer működéséről nagyon sokat tudhatnak”. Szerinte most volt igazságügyi minisztert roppantották meg leginkább. Úgy vélte, hogy

A kegyelmi ügy az egész rendszer „lakmuszpapírja”, amiben felvetődött az Orbán-család esetleges érintettsége.

„Orbán egyszerűen rotálja az embereket, megerősíti a pozícióját mások kárára, és ő jön ki pozitívan a dologból az alkotmánymódosítással. Ez számomra aggasztó, de ez a maga módján tanítani való” – mondta a szakember.

Úgy véli, hogy amint azt látták, hogy a helyzet eszkalálódik és nem lehet megoldani, akkor „azonnal előkerült a brutális forgatókönyv”, Novák lemondása, lévén a júniusi választási kampányoknak „nem lehet így nekifutni”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!