A No To Dog Meat nevű jótékonysági szervezet szerint Vietnamban egy új őrültség ütötte fel a fejét: egyesek elterjesztették, hogy a fekete macskák megóvhatnak a koronavírus ellen - írja a The Sun. Az új hiedelem azonban nem egy olyan egyszerű babonát vesz alapul, mint mondjuk a fekete macska átszaladása az úton, hanem sokkal brutálisabb módon "keveri" bele a macskákat a történetbe:

a recept szerint a fekete bundájú macskákat meg kell főzni és masszát készíteni belőlük, ennek elfogyasztása pedig védelmet nyújt a koronavírus ellen.

A jótékonysági szervezetnek olyan horrorisztikus képek jutottak a birtokába, ahol megnyúzott macskák vannak, egy nagy tálban kevergetik a masszát, az egyiken pedig egy kisgyermek issza üvegből mindezt.

A kutya-és macskahústfogyasztás betiltását szorgalmazó No To Dog Meat értesülései szerint főleg Hanoi környékéről jelentettek hasonló eseteket,

de már online is árulják a fekete macska-kivonatot.

hirdetés

Olyan videók is a tulajdonukba jutottak, amelyeken macskákat forráznak le, egy másikon halmokban állnak a megnyúzott tetemek.

SWNS.com / Northfoto

Julia de Cadenet, a szervezet vezetője szerint érthető, ha az emberek világszerte meg vannak rémülve a járvány miatt, ez azonban nem lehet mentség arra, amit az állatokkal tettek. Mindezt ráadásul úgy, hogy

az égvilágon semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy az állatokból készített anyag bármilyen módon védelmet nyújthat a vírus ellen.

A Távol-Keleten egyébként nem idegen ez a hozzáállás: Vietnamban és Indonéziában továbbra is megszokott a kutyák és macskák elfogyasztása, egyes kereskedők pedig csodaszerként kínálják a különleges állatokból készített fogásokat.


hirdetés