Megölte magát egy 50 éves férfi Indiában, mert azt hitte, megfertőződött a koronavírussal, és nem akarta, hogy a családja is elkapja tőle - számolt be róla az India Tv News.

Balakrishna nevű férfi múlt héten orvoshoz ment, mert már több napja betegeskedett. A kórházban azt mondták neki, hogy elkapott egy fertőzést, ezért volt lázas és ezért köhögött. Még meg is nyugtatták, hogy nem a koronavírust kapta el, amivel egyébként Indiában eddig csak hárman fertőződtek meg, Ándhra Prades államban - ahol a férfi élt - pedig egy beteget sem jelentettek még. Az orvosok ennek ellenére javasolták neki, hogy viseljen arcmaszkot, nehogy elkapjon más fertőzést, vagy ő fertőzzön meg másokat.

A férfi pár napig bent maradt a kórházban, vasárnap pedig visszatért a falujába. Otthon a családtagjait arra utasította, hogy ne menjenek a közelébe, nehogy megfertőzze őket.

Az apa ugyanis a fejébe vette, hogy koronavírusos, mert szerinte ugyanazok voltak a tünetei, mint az új kórokozóval járó fertőzésnek.

Amikor a szerettei mégis megpróbáltak közelíteni hozzá, köveket dobált feléjük, hogy elriassza őket, és nem hallgatott rájuk, hiába mondogatták, hogy nem a halálos áldozatokat szedő vírus miatt beteg.

hirdetés

A férfi hétfőre már annyira elhitette magával, hogy koronavírusos, hogy a családját bezárta a házba, miközben felakasztotta magát egy fára a helyi temetőben, nem messze az édesanyja sírjától.

A családtagok hiába kiabáltak a szomszédoknak, hogy segítsenek nekik, mire kiszabadították őket, már késő volt.

Az elhunyt férfi fia, Balamurali azt mondta,

a tragédia előtti napon, miután visszatért a kórházból, apja egész nap videókat nézett a koronavírus-járványról. Szerinte az zavarta meg ennyire, hogy az orvosok arcmaszk viselését javasolták neki.

A fiú nagyon aggódott apjáért, ezért felhívta a segélyhívót, hogy tanácsot kérjen, de csak annyit mondtak neki, hogy nincs miért aggódni. Azt tanácsolták neki, hogy nyugtassa le az apját, hiszen ha nem járt korábban Kínában, nem kaphatta el a vírust.

"Az apám rettegett attól, hogy minket is megfertőz a vírussal. Azért akasztotta fel magát, hogy megmentsen minket"

- mondta Balamurali.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.



hirdetés