Hol vannak már a reggeli fagyok? Olyan gyorsan vonult vissza tél, hogy a délnyugatról beáramló meleg levegő évtizedes rekordot is megdöntött.


Országos és fővárosi melegrekordok is dőltek meg vasárnap. Gyomaendrődön több mint 20 fokot mértek, Lágymányoson hajnalban pedig közel tíz fok volt.

A HungaroMet Zrt. hétfői közleménye szerint vasárnapra virradóra egy peremciklon érte el az országot, amelynek előterében erős, délnyugatias áramlással meleg levegő érkezett.

ez kevéssel múlta felül az 1958-ban Ásotthalmon mért 20,1 fokos, korábbi országos napi maximum hőmérsékleti szélsőértéket.

Sándorfalva Tiszapart állomáson pedig olyan enyhe volt az idő vasárnap virradóra, hogy a hajnalban regisztrált 12,8 fokos érték új országos napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord lett. A korábbi rekordot, 9,4 fokot még 1958-ban mérték, Pannonhalmán.

A főváros sem maradt ki a „rekordözönből”, a ciklon érkezése előtt, még

Előtte a Gellérthegyen mért 15,3 fokos érték tartotta a rekordot - ismertették.

Vasárnap hajnalban pedig Lágymányoson csak 9 fokig hűlt le a levegő, ezzel új fővárosi napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi, 6,5 fokos rekordot szintén Lágymányos tartotta, ahol 2007-ben regisztrálták ezt az értéket.

via MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!