Pestszentlőrincen pedig 9,7 fokot mértek, mindkettő új rekordnak számít. A folytatás is hasonlóan enyhén alakul majd: kedden már 21 fok is lehet.


Megdőlt a hajnali országos és fővárosi melegrekord is szombaton.

A HungaroMet Zrt. vasárnapi közleménye szerint szombaton tavasziasan enyhe volt az idő, számos településen volt magasabb a napi minimum-hőmérséklet az ilyenkor megszokottnál.

amely új országos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord. A korábbi rekordot ugyanezen a mérőállomáson regisztrálták, 2017-ben, akkor 9,2 fok volt február 24-én hajnalban.

A korábbi rekord 8,1 fok volt, amelyet Budapest Lágymányos és Budapest Pestszentlőrinc állomásokon mértek, 2017-ben.

A folytatás is hasonlóan enyhe, tavaszias időt ígér. A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn délelőtt mindenütt fokozatosan megszűnik majd a köd, a legtöbb helyen napos, fátyolfelhős idő várható, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő.

Csapadék is leginkább ezen a területen várható kisebb eső, zápor formájában. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 19 fok között valószínű.

Kedden a Dunántúlon reggelre megnövekszik a felhőzet, így ott általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a Dunától keletre többnyire napos idő várható fátyolfelhőkkel. A nap második felében aztán arrafelé is elkezd megnövekedni a felhőzet, északkeleten viszont késő estig derült vagy kissé felhős maradhat az ég. Reggelre néhol pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Csapadék általában nem valószínű, de a Dunántúlon egy-egy zápor előfordulhat.

A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 4, 10 fok között alakul, de nyugaton és északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

de nyugaton ennél pár fokkal alacsonyabbat is mérhetnek.

via MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!