Cormick Scanlan december 6-án lett először rosszul. Az első után még több agyvérzést kapott néhány nap alatt a fiatal sportoló egy ritka betegség miatt.


Karácsony este halt meg az a 16 éves jégkorongozó, aki egy ritka betegség miatt rövid idő alatt több agyvérzést is kapott, írja a Daily Mail. Cormick Scanlan még három hetet sem élt azután, hogy december 6-án sztrókot kapott, melynek következtében életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Ezután derült ki, hogy

Ennek következtében ministroke, stroke vagy agyvérzés alakulhat ki a betegnél. Leggyakrabban 5-10 év közötti gyerekek és 30-50 év közötti felnőtteknél fordul elő.

Cormick december 6-án lett rosszul először. A fiatal sportoló éppen edzésen volt, de edzője elmondása szerint csak ült magába roskadva a padon. A kórházba szállítást követően derült ki, hogy szélütést kapott.

Cormick végül december 25-én adta fel a küzdelmet.

A St. Paul-i hokicsapat a Facebookon búcsúzott a fiatal tehetségtől. Édesanyja egy közösségi felületen azt írta: „van valami gyönyörű abban, hogy éppen karácsonykor kezdheti meg mennyei útját”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!