Szerinte Európa meggyengült, Oroszország pedig nem nyerheti meg és nem is vesztheti el az Ukrajna elleni háborút.


Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, kétnapos kihelyezett frakcióülést tart Balatonfüreden a Fidesz-KDNP. A helyszínt elképesztő szigorú biztonsági ellenőrzések mellett védik.

Az ülésen beszédet tartott Orbán Viktor is, amiről a kormánypárti Magyar Nemzet szerzett információkat. Ebben a miniszterelnök megnevezte legnagyobb politika ellenfeleit. Az összegyűlt kormánytagoknak és kormányhoz hű embereknek Orbán kifejtette, hogy a kormányoldal három legnagyobb ellenlábasa:

  • a „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok”, vagyis a Biden-adminisztráció, a brüsszeli bürokraták és a „háborúpárti politikusok”,
  • „a Gyurcsány vezette dollárbaloldal”, amit Orbán Viktor szerint kilóra megvettek,
  • és a „nemzetközi spekulánsok”, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni.

A Magyar Nemzeti cikke szerint Orbán arról is beszélt, hogy a háborúban „nem szurkolunk senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese”. Szerinte Oroszország nem veszítheti el a háborút, mert egy atomhatalmat sosem lehet sarokba szorítani. Azonban nem is nyerheti meg azt, mert „Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ”.

Európa meggyengült az elmúlt évben, az Egyesült Államok korlátlanul érvényesíti az érdekeit. Beszélt arról is, hogy „meg kell védeni Magyarország függetlenségét, ami azt jelenti, hogy meg kell védeni a békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben”.

A miniszterelnök – a Magyar Nemzet által közzétett részletek alapján – a közel egy éve háborút indító, és azóta több háborús bűncselekményt is elkövető Oroszország felelősségét nem említette.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!