Rövid, alig 20 perces beszédet intézett Orbán Viktor, a Fidesz zárt frakcióülésén jelenlévőkhöz szerda este Balatonalmádiban.

Az atv.hu információ szerint a miniszterelnök nyugalomra intett mindenkit az önkormányzati választásokon elért eredmények és a főváros elvesztésével kapcsolatban. Az emberek döntését el kell fogadni, a Demszky- és Tarlós-korszak után most valami más jön Budapesten.

Hozzátette, hogy van idő 2022-ig levonni a következtetéseket, nem kell kapkodni, nincs ok pánikra.

A lap forrásai szerint a miniszterelnöknél a Borkai-botrány egyáltalán nem került szóba, párttársaitól sem érkezett erre vonatkozó kérdés.

Szóba került viszont Trócsányi László uniós biztosnak jelölése, Orbán megköszönte neki, hogy vállalta a jelölést, ám az uniós kérés ellenére nem kíván női biztos-jelöltet állítani. Orbán Viktor az információk szerint arról beszélt, hogy neki egy hivatalos jelöltje van, aki Várhelyi Olivér.

A miniszterelnök februári évértékelőjén beszélt először a Családvédelmi Akciótervről, ennek kapcsán most arról beszélt Orbán, hogy ez új elemekkel egészülhet ki, aminek részletei az év végére állhatnak össze.