Az Országos Bírói Tanács közleményt adott ki ma, amelyben nem írják le sem Völner Pál, sem Schadl György nevét, egyértelmű mégis, hogy erről az ügyről beszélnek.

Egész pontosan arról az esetről, amelyet mi is megírtunk korábban a 444.hu nyomán. Ennek a lényege az volt, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de úgy érezte, hogy egy bíró akadályozza ebben, ezért bosszúhadjáratot indított ellene, és a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján elérte, hogy az igazságszolgáltatás legfelső szintjén is fogadják. Schadl kikaparta magának, hogy találkozhasson a Fővárosi Törvényszék elnökével, Tatár-Kis Péterrel, aki közölte vele, a bírót nem lehet kirúgni, de diszkomfortossá lehet tenni az életét, és a csoportvezetői megbízását is vissza lehet vonni.

Kapcsolódó

444: Schadl György bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

Ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de ezt egy bírósági állásfoglalás akadályozta.

Ezzel kapcsolatban született meg ma az állásfoglalás, mely szerint a "napokban sajtónyilvánosságot kapott információk szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kapcsolatait felhasználva igyekezett közbenjárni a Fővárosi Törvényszék elnökénél annak érdekében, hogy egy magyar bírót távolítsanak el pozíciójából. A Végrehajtói Kar elnöke személyes találkozót kért és kapott dr. Tatár-Kis Pétertől, a Fővárosi Törvényszék elnökétől. Egyes információk szerint ennek során dr. Tatár-Kis Péter egy pesti központi kerületi bírósági bíró szakmai "ellehetetlenítésére" tett ígéretet."

A közlemény ezek után úgy folytatódik: az Országos Bírói Tanács

szükségesnek tartja tehát, hogy a most napvilágot látott ügyben a fenti, az egész bírói kart sokkoló információkkal szoros összefüggésben az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegye meg a személyi felelősség tisztázását elősegítő szükséges törvényes intézkedéseket, ezzel is garantálva az igazságszolgáltatás továbbra is független működésének a feltételeit.

Megjegyzik: az "Országos Bírói Tanács az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által a Fővárosi Törvényszéket érintően elrendelt igazgatási vizsgálat mellett szükségesnek látja a fegyelmi eljárás olyan időben történő kezdeményezésének megfontolását is, ami nem vezet az esetleges fegyelmi felelősségre vonás ellehetetlenüléséhez."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!