Egészen elképesztő történetről számolt be a Metro: egy észak-írországi sertésfarmra csapott le egy állatvédő csoport. A horrorfarmon rettenetes körülmények között tartották a disznókat: az állatok döbbenetes koszban és mocsokban, elpusztult társaik tetemei között élték mindennapjaikat. Étel híján egy idő után még élő, de gyengébb társaikból szakítottak ki egy-egy darabot.

A Meat The Victims állatvédő csoport hetek óta figyelte a McGuckian Brothers gazdaság disznóit Ballymenában, mielőtt kedden lecsaptak volna a farmra. Kifejezetten erre az akcióra érkeztek a világ minden tájáról, így Kanadából, Spanyolországból, Németországból és Új-Zélandról is aktivisták.

Az akció hajnalban egy közel három órás demonstrációval kezdődött a farm előtt. Ennek végén megállapodtak a gazdával, hogy egy állat szabadon távozhat, de a feltétel az volt, hogy a csoport tagjai választhassák ki a disznót. Úgy gondolták, ha ezt a farmerre bízzák, akkor a legegészségesebb sertést adja át, és nem derül ki, valójában mi folyik a disznóólban.

Az aktivisták és a rendőrök végül így jutottak be az épületbe, ahol embertelen körülmények között zsúfolták össze a malacokat. A még élő állatok elpusztult társaik tetemei között, azokat széttaposva küzdöttek az életben maradásért. Mivel alig kaptak táplálékot, egy idő után a gyengébb társaikból fogyasztottak.

Az egyik aktivista szörnyülködve mesélte, hogy a szemük láttára evett az egyik malac oldalából néhány másik. A szerencsétlen állat már annyira gyenge és elgyötört volt, hogy sikítani sem volt ereje, csak némán tűrte, ahogy a többiek kitépnek egy-egy darabot a testéből. A gyomorforgató jelentről videó is készült.

hirdetés

Az akció során az egyik rendőr elsírta magát, miközben azt kérdezte az állatvédőktől, hogy minden farmon ilyen állapotok uralkodnak-e. A gazdaságot felügyelő szervezet közölte, hogy az elmúlt fél évben előre be nem jelentett ellenőrzést tartottak a gazdaságban, de a fotókon és a videón látható állapotokat egyáltalán nem tapasztalták. A felvételek után azonnal felfüggesztették a farmot, mely így nem adhat el egyetlen sertést sem, és haladéktalan kivizsgálást rendeltek el.

Az elképesztő körülményekről megrázó képeket is feltöltött a Facebookra az egyik állatvédő, valamint a kannibalizmusra kényszerű malacokról készült videó is elérhető a YouTube-n.

A cikk második oldalán látható képeket és a videót csak kifejezetten erős idegzetű olvasóink számára ajánljuk!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés