Fearne Cotton a húszas éveiben bulimiával küzdött. Most minden nőt megvédett, aki valaha bántottak a kinézete miatt.


Sokkal több vagyok annál, mint ahogy a testem kinéz – ezzel vágott a népszerű brit műsorvezetőnő, miután sokan kritizálni kezdték az alakja miatt. Fearne Cotton korábban bulimiával küzdött, most az összes nőért kiállt, akiknek hasonló negatív élményeket kellett elszenvednie.

A 41 éves Fearne korábban olyan műsorokat vezetett, mint a Love Island vagy az X Faktor kísérő műsora, az Xtra Factor. A műsorvezető huszonévesen közel egy évtizedig küzdött a bulimia nevű étkezési zavarral.

A Daily Mail cikkében azt írja, hogy Fearne pénteken megosztott egy képet az Instagram-oldalán: a fotón egy fekete ruhában látható, és a lábai is látszódnak. Erre néhányan azzal kezdték támadni, hogy „túl sovány”.

Fearne (@fearnecotton) által megosztott bejegyzés

A műsorvezető pedig nem állta meg a rosszindulatú kommenteket, és úgy döntött kiáll magáért, és a többi nőért is.

– reagált Fearne. Szerinte, ha „ítélkezünk mások teste felett, akkor azt a narratívát erősítjük, hogy a nőknek egy bizonyos módon kell kinézniük ahhoz, hogy elfogadják őket”.

A válaszvideójában Fearne az érte aggódóknak azt üzente, hogy ő jól van, mert ennél „sokkal, de sokkal rosszabb dolgokat” élt át. Viszont most szeretné megvívni ezt a küzdelmet „minden nőért”, mert szerinte a testüket még mindig túl szigorúan vizslatják.

– fejtette ki Fearne Cotton.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!