A 210 milliós afrikai országban sokan úgy szeretnének hírnevet és pénzt szerezni, hogy őrült világrekordokkal kísérleteznek. Céljukat jelentősen gátolja, hogy közben fittyet hánynak a szabályokra.


Világrekord-döntési láz tombol a több mint 210 milliós Nigériában. Az utóbbi időben egyre többen szeretnének bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, akár még a saját egészségük árán is.

A Guinness-rekord-mánia Hilda Baci séf májusi kísérlete után kezdődött, amikor a szakácshölgy megpróbált 100 órán át főzni Lagosban.

Azóta megállás nélkül próbálnak megdönteni valamilyen rekordot a nigériaiak. Ezt tapasztalva a Guinness Rekordok Könyvét jegyző szervezet jelezte: az embereknek először jelentkezniük kell, hogy megpróbálnának világcsúcsot dönteni. Sokan be is jelentik a kísérletüket, majd annak sikerét is, mielőtt hivatalossá válna az eredmény, de jelentős a számuk azoknak is, akik bármiféle értesítés nélkül próbálkoznak meg egy-egy rekorddöntéssel.

Egy másik csúcsdöntési próbálkozásban pedig Tembu Ebere megállás nélkül sír, immár több mint 7 napja. A férfi mostanra súlyos egészségügyi problémákat tapasztalt, többek között bedagadtak a szemei, fejfájás gyötri, és 45 percre részlegesen megvakult. Ennek ellenére folytatja a Guinness-rekord-kísérletet, holott ő sem jelentette be előre ezt, így pedig aligha fogadják majd el az eredményét.

„A nigériaiak vicces emberek, és hajlamosak vagyunk meglovagolni a trendeket. Kevesebb mint 3 hónapon belül alábbhagy az őrület” – mondta Farominiyi Kemi, aki viccből két rekordot próbált megdönteni egyszerre.

Forrás: 444.hu, BBC


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!