A laza szabályok ellenére a nagy roham elmaradt, a nézők csak nagyon lassan tértek vissza, de ebben az is szerepet játszik, hogy a hosszan tartó hideg időjárás és bezártság után a legtöbben inkább a szabadba vágynak, ott szeretnének kikapcsolódni. A kezdeti nehézségek ellenére mostanra már növekvő tendenciát mutatnak a látogatottsági adatok. Gőzerővel megyünk előre, még akkor is, ha a 2019-es szinttől még messze vagyunk, a mozik sajnos továbbra sem tudnak megélni


- mondta Borsos Erika, a Mozisok Országos Szövetségének elnöke az Indexnek a járvány utáni mozipiac nehézségeiről. Elmondása szerint a legtöbb mozinak, hiába a támogatások, nem maradt tartaléka, a jelenlegi bevételek pedig a legjobb esetben is csak arra elegek, hogy a mozik kijöjjenek nullára, fejlesztésekre félretenni már nem. Ennek ellenére a szakértő bizakodik, szerinte a mozizás, ahogy az eddigieket, úgy ezt a mostani válságot is túl fogja élni.

Borsos Erika ugyan laza szabályokat jelent, utalva arra, hogy a jelenlegi szabályzás szerint moziban már nem kötelező sem maszkot viselni, sem távolságot tartani, ugyanakkor a moziba eleve csak azokat engedik be, akiknek van védettségi igazolványuk, tizennyolc éven aluliakat pedig csak szintén védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, ami a jellemzően barátokkal mozizó tiniket például biztosan távol tartja. Más mozik esetén, például a Cinema City hálózatánál is az jelentett problémát, hogy hirtelen jött a szabályváltozás, ezért gyorsan kellett munkaerőt toborozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!