Sok jogszabály változik 2019. április elsejével. Így többek közt rövidülnek a kórházi várólisták, drágul a közjegyző, megszűnik egy ismert tévécsatorna. Hétfőtől az autósoknak új forgalmi rendet kell megtanulni az M0-s autóúton, miközben biztonságosabban lehet majd sztrádamatricát vásárolni. Érezhető változások lesznek a budapesti reptéren, és nevet vált az egyik budapesti taxitársaság is - írja a napi.hu.


Április elsejétől komoly változás jön a kórházakban: élesíti az új várólista regisztráló-elszámoló rendszerét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Az új rendszerben hibajelzést kap az orvos, ha a legkorábbi szabad hely helyett későbbre adna időpontot a betegének.

Az Országos Mentőszolgálatnál szolgálatba állnak az új mentőhelikopterek, amelyek éjszakai mentésre is alkalmasak.

Áprilistól nőnek a közjegyzői tarifák. A jogszabály szerint az egy óráért felszámítandó munkadíj 1500 forintról 5500 forintra emelkedik, a jegyzőkönyvi tanúsítvány és okirat megőrzésének munkadíja minden megkezdett óráért 3000 forintról 8250 forintra nő.

Új forgalmi rend lép életbe az M0-s autóúton áprilistól, mivel megkezdődik az autóút déli szektorának felújítása. A munkálatok alatt az autóutat kétszer kétsávosra korlátozzák.

Biztonságosabban lehet majd sztrádamatricát vásárolni. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ugyanis kétszintű ügyfélhitelesítést vezet be a weboldalain végzett bankkártyás vásárlások esetében április elsejétől.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!