Mint mi is megírtuk, egy édesapa, Juan Rodriguez elfelejtette bevinni a gyerekeket a bölcsődébe, mielőtt dolgozni ment egy Bronxban található veteránkórházba. Közel nyolc órán keresztül maradtak a kicsik az autóban, miközben odakint is legalább 33 fok volt, odabent pedig 42 felett lehetett.

Amikor végzett a munkájával, beült a kocsiba és már legalább 10 perce vezetett, amikor rádöbbent, hogy a gyerekek ott vannak a kocsiban. Egy járókelő hívta a mentőket, a rendőröket, amikor meglátta az őrjöngő férfit, de már késő volt: a hőség, a kiszáradás végzett a két csecsemővel. Az apa a rendőröknek is azt vallotta: meg volt győződve arról, hogy bevitte a gyerekeket a bölcsődébe.

„Leblokkolt az agyam, megöltem a gyerekeimet” – jajgatott.

Juan Rodriguez szociális munkást, az iraki háború veteránját most két rendbeli gyilkossággal és ugyancsak két rendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, de a férfi nem ismerte el bűnösségét, csak annyit mondott, hogy egy tragikus tévedés áldozata volt. Végül 100 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

„Soha nem fogom kiheverni ezt a veszteséget és tudom, hogy ő sem fog soha megbocsátani magának” – nyilatkozta Marissa Rodriguez az NBC-nek.

„Rettenetes baleset volt, és szükségem van rá, hogy mellettem legyen, hogy együtt próbáljuk mindezt elviselni. Bár sosem hittem, hogy ilyen fájdalmat élek át, még mindig szeretem a férjemet. Jó ember, nagyszerű apa, és tudom, hogy soha nem tenne semmit, hogy szándékosan ártson gyermekeinknek” – mondta az asszony.

A szomszédok is úgy beszéltek Rodriguezről, mint mintaapáról, aki két gyermeket hozott korábbi házasságából, és Marissával is van egy négy éves fiúk. A Facebookra is gyakran raktak fel olyan fotókat, amelyeken együtt a család, és árad belőlük a szeretet.