A bíróság előtt a gyilkos részvétét fejezte ki, és elnézést kért áldozata családjától. A 2020-ban késelő fiatal férfit akár 24 év börtönbüntetésre is ítélhetik.


Hiába kérte, nem bocsát meg fia gyilkosának az apa. A Deák téri kettős emberölés ügyének tárgyalásán a két fiatal megkéselésével vádolt férfi azt mondta, sajnálja, ami történt, és esze ágában sem volt gyilkolni – számolt be az RTL Híradója.

2020 májusában egy hangfalon veszett össze két társaság Budapesten, a Deák Ferenc téren. Az akkor 18 éves vádlott ezután kést rántott, és halálosan megsebesített egy 20 és egy 16 éves fiút.

– ezt a gyilkosságot elkövető fiatal férfi mondta a bíróságon, annyira halkan, hogy a bírónak fel kellett szólítania, hogy ismételje meg hangosabban is.

Az áldozat apja azonban nem tud megbocsátani fia gyilkosának.

– fogalmazott az apa. Hozzátette: „Senkinek nem kívánom ezt az érzést, főleg azt, amit a régi öregektől tanultam, hogy annál borzasztóbb nincs, amikor a szülő túléli a gyerekét. De ezt nem tudom megbocsátani és kérem a bíróságot, hogy ebből merítsenek egy kis lendületet, hogy méltó büntetését... hogy ne legyen ilyen!”

Az ügyész a késelő fiatalt csaknem 24 évre a rácsok mögé küldené. A bíró április 15-ére tűzte ki a tárgyalás folytatását.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!