Meditációs sírgödör.


Így nevezik a hollandiai Nijmegen városának Radboud Egyetemén azokat a földbe vájt lyukat, amiben a hallgatók elfeküdhetnek, hogy kezeljék a vizsgák okozta stresszt - írta a Mirror. Más felsőoktatási intézmények is próbálnak segíteni a hallgatókon, van, ahol terápiás kutyákkal, van, ahol olyan termekkel, ahol teljes csend uralkodik, de valószínűleg a Radboud megoldási javaslata a legextrémebb.

Külön csavart ad az egésznek, hogy a sír az iskolai kápolna mögött helyezkedik el. Aljára egy matracot és egy párnát helyeztek el, előbbire az van írva, "maradj furcsa".

De ki az, aki be akarna ide feküdni? - merül fel a kérdés. Hát, elég sokan. A stresszoldó megoldás annyira népszerű, hogy már csak úgy lehet kipróbálni, ha valaki sorra kerül a várólistán.

Az egészet kitaláló diákkápolnai tag John Hacking azt mondja, hogy a meditáció mellett arra jó a sír, hogy a tanulók kicsit jobban értékeljék a Földön eltöltött életüket.

Az élet vége, a halál, egy tabu, amit nehéz megérteni a hallgatóknak… A halálról nagyon bonyolult beszélni, főleg ha 18, 19, 20 éves vagy.

- nyilatkozta Hacking.

A sírgödröt a kampuszon "Memento mori", vagyis "Gondolj a halálra" feliratú poszterekkel népszerűsítik, amin az is fel van tüntetve, hogy legalább 30 percre, de maximum 3 órára lehet lefoglalni.

Kiemelt kép: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!