Nagy Dávid hivatásának tartotta a tanárságot, de úgy érezte, ha életben akar maradni akkor váltania kell. A pályamódosításának szerinte is lehet némi szimbolikája.


Egy éve elhagyta a tanári pályát és sírásónak állt Nagy Dávid, akivel a Válasz Online készített egy hosszú riportot. A 35 éves férfinek elmondása szerint azóta kiegyensúlyozottabbak a napjai, és a családjával is több időt tud tölteni.

Nagy és a felesége is mélyen vallásos nagycsaládból származik, a férfi édesanyja szintén matek-fizika szakos tanár, és a felmenői között több mérnök is volt. A tanári pályát elmondása szerint azért választotta, mert a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium pedagógusaitól olyan életre szóló élményeket kapott, amelyeket szeretett volna megsokszorozni.

Az első hat évben egy budai katolikus iskolában tanított, később pedig tanárként vissza került egykori gimnáziumába. Ahogy fogalmazott: nehéz volt tartani a tantervet, nehéz volt felkészülni az órákra, a nagy hajtásban néha teljesen elveszett.

- mondta.

A szorongás végül olyannyira felülkerekedett rajta, hogy belátta: ha életben akar maradni, váltania kell. Felmerült, hogy a hobbiként űzött robotika vagy a programozás területén helyezkedik el, de szembejött egy temetői munkát kínáló hirdetés is.

Nagy azt is elmondta, most annyival több pénzt nem keres, hogy mindent megadnia a gyerekeinek, de amire tényleg szükségük van, azt tudja biztosítani.

Az egykori pedagógus azt is elismerte, hogy a pályamódosításának tagadhatatlanul lehet némi szimbolikája, hiszen sokan temetik most a közoktatást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!