A norvégok az egész mérkőzésen kézben tartották az irányítást, az első félidőben már hat góllal is vezettek (14-8), de még az 54. percben is magabiztos, 23-19-es előnnyel várhatták a hajrát.

Kapcsolódó

Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ

A két szakmai alelnök mégsem értékelheti saját munkáját, nyilatkozta Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

Az utolsó hat percben azonban csak svéd gól született, sorozatban öt, az utolsót a Füchse Berlin 21 éves jobbszélsője, Valter Chrintz dobta hetesből. A maradék 15 másodperc arra volt elég, hogy egy gyors norvég támadás végén Sander Sagosen tüzeljen, de a labda a kaput sem találta el.

Ez a legkínosabb vereség, amit valaha átéltem. Csalódott vagyok, mocskosul csalódott.

Nem játszottunk jól, de nyerhettünk volna. A második félidő döntő pillanataiban fokozatosan veszítettük el a lendületünket" - nyilatkozta csalódottan a norvég szövetségi kapitány, Christian Berge.

???? Just watch this. @hlandslaget ???????? vs @NORhandball ????????#ehfeuro2022 #watchgamesseemore pic.twitter.com/k9f8hLXqF1

- EHF EURO (@EHFEURO) January 25, 2022

"Nem tudok mit mondani, kiábrándító" - vélte Sander Sagosen.

"Az egész meccset mi irányítottuk, de az utolsó 10 percet csak megpróbáltuk túlélni, nem voltunk elég türelmesek" - tette hozzá.

A svédek hőse, Valter Chrintz könnyeivel küzdve nyilatkozott.

Semmire sem emlékszem, nem is tudom, hová lőttem a büntetőt.

Már az meglepő volt, hogy őt jelölték ki erre a büntetőre, igaz, előtte Hampus Wanne és Niklas Ekberg is hibázott.

Svédország pénteken 18.00-kor játssza az elődöntőt - az ellenfél Franciaország vagy Dánia lesz.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!