Szerinte ez az orosz ortodox egyház gesztusa Magyarország felé, ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik. Egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettesként ő koordinált az ügyben.


„Mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa Magyarország iránt, ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik” – mondta az ATV-nek Semjén Zsolt egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes a Magyarországra szállított kárpátaljai hadifoglyok ügyével kapcsolatban.

Beszámoltunk róla: az Orosz Ortodox Egyház által csütörtök este kiadott közleményből kiderült, hogy az Oroszország által elfogott ukrán hadifoglyok egy részét Magyarországra szállították. Legalább 11 kárpátaljai származású hadifogoly kerülhetett a magyar fél kérésére Magyarországra, Kirill moszkvai pátriárka áldásával.

Az ATV megkeresésére

Annyit hozzátett: „Mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa Magyarország iránt, ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik.”

Semjén egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettesként végzett koordinációt az ügyben, és ez illeszkedik Ferenc pápa fogolyszabadítási missziójához.

– pontosította a korábbi sajtóértesüléseket az ATV.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!