David Pressman szerint: „A zsidó hagyomány azonban azt tanítja, hogy a vita valójában lehetőség arra, hogy megküzdjünk saját nézőpontjainkkal, jobban megértsük másokét”.


David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete április 23-án, kedden Széder-estet tartott a rezidenciáján. Ilyen eseményre tavaly is sort került, akkor sokáig téma volt a sajtóban, hogy a zsidók egyik legnagyobb ünnepén a nagykövet asztalánál ült az a Gyöngyösi Márton is, aki korábban listázta volna, hogy hány olya tagja van az Országgyűlésnek, aki „bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

„Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman április 23-án, kedden Széder-estet tartott a rezidenciáján, ahol egy beszélgetés keretében különböző vallásokat, politikai nézeteket és hátteret képviselő embereket látott vendégül” – áll a budapesti amerikai nagykövetség honlapján. Hozzátették, a fő beszédtémák között szándékosan olyanok szerepeltek, amik a kormány fő üzeneteihez kapcsolódnak: „migráció, gender, háború”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!