Tiborcz István - Orbán Viktor veje - a bírósághoz fordult,

személyiségi jogi pert kezdeményezett Karácsony Gergely ellen, mivel az új főpolgármester korábban egy adót róla nevezett el.

A perben Schiffer András (LMP) fogja védeni a politikust. Erről Karácsony számolt be a Facebookon:

"Találkozás egy régi harcostárssal. Schiffer András véd majd a bíróságon abban a perben, amit Tiborcz István indított ellenem, mert sértésnek vette, hogy róla neveztem el a Tiborcz-adót. Andrással sok közéleti kérdésben ma már valószínűleg nem értünk egyet, de megtisztelő számomra, hogy a – véleményszabadságért elkötelezett ügyvédként – vállalta az ügyemet.

hirdetés

Egyébként jelzem, a Tiborcz-adó bevezetéséről nem mondtunk le, készül az erről szóló javaslat."

A főpolgármester még korábban - jelöltként - javasolta, hogy vezessenek be egy olyan új adót, amelyet az 500 millió forintnál drágább budapesti ingatlanok után kellene fizetni. Ezt az adót nevezte el így.

Karácsony és Schiffer mostani bejelentése azért is érdekes, mert korábban mindketten az LMP tagjai voltak, ám 2013-ban Karácsony Gergely - Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával és más képviselőkkel együtt - kilépett a párt parlamenti frakciójából, majd később megalapították a Párbeszéd Magyarországért pártot. A két párt között ezt követően konfliktus alakult ki a kilépések miatt - jegyzi meg a 24.hu. Később - 2018-ban - Schiffer András is kilépett az LMP-ből.