A végrehajtói kar egykori elnöke viszont elindított egy Facebook-oldalt, és azt ígérte, hogy érdekes tartalmakat fog megosztani.


Újabb izgalmas fejezettel folytatódott a Schadl-Völner korrupciós per a Fővárosi Törvényszéken. A nyári szünet után kedden ismét a bíróság előtt találta magát Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egykori elnöke, aki ezúttal sem a szerénységéről volt híres. A tárgyalás főszereplője ezúttal Schadl impozáns luxusgyűjteménye volt: négy autó, egy kisrepülő és egy hajó, amelyeknek a hollétéről a bíróság most már hónapok óta érdeklődik – egyelőre hiába.

A vádak szerint Schadl végrehajtói kinevezésekért cserébe busás jutalékokat zsebelt be, a bevételekből pedig közel egymilliárd forintot sikerült összeharácsolnia, miközben Völner Pál, korábbi igazságügyi államtitkár is kapott a „jóból”: 83 millió forintot, állítják az ügyészek. Mindketten tagadják a vádakat.

A bíró, Dr. Tóth Erzsébet, gyorsan rátért a lényegre: Schadl továbbra sem adta meg a bíróságnak a járművek tárolási helyét, amire már többször is felszólították. „Ha nyolc napon belül sem érkezik válasz, a bíróság el fogja rendelni a tárgykörözést” – figyelmeztette a vádlottat.

Schadl nem hagyta annyiban a dolgot, és kissé emelt hangon válaszolt: „Amit tudok, elmondok. De ha valamit nem tudok, akkor két napig kérdezhetnek, akkor sem fogom tudni.” A bíróság mindenesetre kitart a járművek hollétének felderítése mellett.

Közben a Blikk kiszúrta, hogy Schadl György a hétvégén új frontot nyitott:

Szóval úgy tűnik, ezután a tárgyalások nélküli napokon is érdemes lesz követni Schadl életét.

A tárgyalás során tanúként hallgatták meg M. Eszter végrehajtót, aki korábban felfüggesztett börtönbüntetést kapott Schadllal folytatott korrupciós kapcsolatai miatt. Először megtagadta a vallomástételt, ám miután a bíró figyelmeztette, hogy ez akár rosszabbul is elsülhet számára, gyorsan meggondolta magát. A kérdésekre adott válaszai azonban nem voltak túlzottan informatívak: a 2018-as évről nem sok mindenre emlékezett, beleértve azt is, hogy mennyi pénzt kapott Schadl Györgytől a végrehajtói irodájához, vagy hogy miért bérelte épp Schadl Városmajor utcai irodáját.

A bíró ekkor rákérdezett: „Önnek esetleg van valamilyen betegsége, amely a memóriáját befolyásolja?” M. Eszter rövid hezitálás után igennel válaszolt, ami további kérdéseket vetett fel.

A tárgyalás végén a bíróság több lehallgatott telefonbeszélgetést is ismertetett, amelyek tovább árnyalták a korrupciós ügy részleteit, de az igazi válaszok még mindig váratnak magukra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!