Az egyik áldozat, Korom Gábor édesapja szerint a gép motorja leállhatott, de nem adtak le vészjelzést a fedélzetről. Svéd szakértők még mindig vizsgálják a baleset körülményeit.


A Svédországban június 18-án kisrepülőjével lezuhant magyar pilóta, Korom Gábor édesapja szerint gyanús körülmények közt csapódott a vízbe fia gépe. A tragédia körül még mindig sok a kérdőjel.

Ahogyan nyáron beszámoltunk róla, holtan találtak két magyart június 19-én Svédországban, miután lezuhant a kisrepülőgépük. A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál a tengerbe csapódott az előző nap, június 18-án.

Svéd szakértők még mindig vizsgálják a baleset körülményeit. Korom Gábor édesapjának, Korom Mihálynak nemrég a svéd hatóságok tájékoztatást küldtek arról, hogy mi alapján folytatják a vizsgálatot, és holt tart az ügy.

Meghallgatta a gépről rögzített utolsó rádiófelvételt is, melyen fia, aki a kisrepülőt vezette, az irányítótoronnyal beszél. „No sir”, vagyis „nem, uram” – ezt mondta utoljára Korom Gábor a rádióban. A pilóta a légiirányítás arra irányuló kérdésére válaszolt így, hogy van-e a fedélzeten olyan műszer, ami segíthet a hirtelen megromlott időjárási viszonyok közepette a leszállásban.

„Ezután megszakadt velük a kapcsolat, néhány perc múlva pedig a szemtanúk már arról számoltak be, hogy egy repülő csapódott a vízbe” – mondta Korom Mihály.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!