A vád szerint azonban Schadl utasítására rejtették el azokat az apósával, hogy ne lehessen lefoglalni.


Nem akarták eltüntetni a nagy értékű ékszereket, csak meghibásodott az otthoni széf ezért, kellett újat bérelni – többek között erről beszélt Schadl György felesége csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken a Schadl-Völner ügy tárgyalásán. Őt és, Schadl apját is pénzmosással vádolják.

A végrehajtói kar elnöke – aki csak április végén mondott le tisztségéről a teljes vezetőséggel együtt – tavaly november óta ül börtönben hivatali vesztegetés miatt. Az ügyben a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál is érintett, aki a vád szerint alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadltől, hogy cserébe elintézzen neki végrehajtói kinevezéseket.

A vád szerint, amikor a hatóság megküldte Schadl Györgynek a megmaradt vagyontárgyak lefoglalásáról szóló határozatot, akkor ő felhívta a feleségét, hogy az apjával együtt béreljenek egy széfet egy bankban, és ott rejtsék el az összesen 110 millió forint értékű órákat és ékszereket. Ők pedig így is tettek.

A vád szerint minderre azért volt szükség, hogy ezeket ne lehessen Schadlhoz kötni, és meghiúsítsák a lefoglalásukat.

Schadl György felesége csütörtökön még nem kívánt vallomást tenni, és nem tartja magát bűnösnek. Azt azért elmondta, hogy a lefoglalt vagyontárgyak a férje legálisan szerzett vagyonából származnak, egy részükhöz pedig „a férjének semmi köze”, azok az ő személyes tárgyai.

A nő arról is beszélt, hogy „sokkos állapotban volt” a házkutatás alatt, és elképzelése sem volt arról, mivel gyanúsíthatják a férjét.

Mivel ekkor már nyilvánosságra került az ügy, attól tartott, hogy egyesek tudhatják, hogy a házukban van egy széf, ezért akartak egy másikat bérelni egy bankban, ahová átvihetik a vagyontárgyakat.

Schadl apja vallomást tett a bíróságon, a bűnösségét ő sem ismerte el. Ő is azt mondta, hogy a fia felesége nem érezte biztonságban magát a házban, mert jó páran tudhatták, hogy széf van az épületben, ezért megkeresett egy széfszerelőt.

– részletezte a vallomásában.

Schadl György apja azt is hozzátette, hogy nem tudta pontosan, hogy mik vannak az otthoni széfben, és arról sem volt információja, hogy ezeket elviekben lefoglalhatta-e a hatóság. Arról sem volt tudomása, hogy a széfben lévő vagyontárgyak büntetendő cselekményekből származhatnak.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy beismerés esetén a bíróság Schadl feleségét két év, végrehajtásban öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 50 millió forint pénzbüntetésre ítéljék. A végrehajtói kar egyköri elnökének apjára ugyanezt a büntetési tételt kérték, de csak 5 milliót forint pénzbüntetést indítványoztak.

(Forrás: Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!