Az ügyvéd szerint a nyomozó hatóságnak nem dolga szelektálni egy bűncselekmény bizonyítására alkalmas eszközök között, feladata éppen a komplex adatgyűjtés.


Ahogy mi is beszámoltunk róla, természetkárosítás bűntette miatt indult eljárás a Schadl-ügy egyik vádlottja ellen, akinél a házkutatáson egy barna medve preparált bőrét találták.

Az RTL.hu pedig nemrég arról számolt be, hogy az ügyészség azt állapította meg, hogy nincs köze a Schadl-Völner-ügyhöz azoknak a felvételeknek, amelyeket a végrehajtói kar elnökénél tartott házkutatáskor találtak még 2021 novemberében, ezért megsemmisítették azokat. A jegyzőkönyvek szerint akkor két fényképet, illetve egy lapon számítógépes üzenetváltásokat találtak, valamint két DVD-t, a fotókon pedig három meztelen ember volt látható, akik közül ketten szexuális aktust folytattak.

A Schadl György széfjében talált kompromittáló anyagok megsemmisítéséről Magyar György úgy véli, hogy

Az ügyvéd a blogján megkérdőjelezi, hogy a volt államtitkár még szabadlábon védekezhet. Énnél nagyobb problémának látja az ügyészség lépését, hogy a közéleti személyre nézve kompromittáló felvételeket saját hatáskörében megsemmisítette, mondván, nincs közük a korrupciós botrányhoz.

Bár a végrehajtói kar elnöke azt mondta, hogy nem tudott azokról, de Magyar György nem zárja ki, hogy valakit zsarolni akartak. Ezért szakmai nonszensznek tartja a dokumentumok megsemmisítését.

"Aki a megsemmisítésükre utasítást adott vagy azt végrehajtotta, felelősséggel és magyarázattal tartozik a nyilvánosság felé, s bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanújába keveredhet"

- írja.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy

Azt is furcsának tartja, hogy hogyan kerültek ki az ügyben keletkezett lehallgatási anyagok, amik elvileg titkos információnak minősülnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!