A hétvégén viharos erősségű széllel is számolni kell, miközben az enyhe hajnalok után néhol közel 20 fokos maximummal számolhatunk.


Szombaton sok felhő lesz felettünk, de többfelé számíthatunk átmenetileg rövid napos időszakokra is. Kezdetben a Dunától keletre több tájegységünkön eshet az eső, majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre nagyobb területen várható csapadék. Élénk, erős, a nap első felében helyenként a Dunántúlon viharos lesz a délies szél. Reggel 5 és 12, napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. - írja az idokep.hu

Lehet érdemes még várni az autómosással, hétvégén sáros eső is kialakulhat. Kifejezetten enyhe és nagy nedvességtartalmú légtömeg áramlik be hozzánk hétvégén a Földközi-tenger térségéből. Nagy területen alakulhat ki eső, zápor, akár egy-egy zivatar is. Az esőfelhőkbe azonban jelentős mennyiségű szaharai por is belekerül, ami felettünk is kimosódhat és többfelé alakulhat ki sáros eső az országban. Aki tehát autómosást tervezett hétvégére az egyelőre napolja el, sőt hétfőn sem lesz jó ötlet, mivel még ekkor is marad felettünk a szaharai porból.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. A csúcshőmérséklet 9 és 19 fok között alakul, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Hétfőn is a felhőké lesz a főszerep, és több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, a Dunától keletre néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 8-16 fok várható, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Kedden egyre nagyobb területen süthet ki hosszabb időszakokra a nap, de keleten, délkeleten még felhősebb idő várható. A Dunától keletre elszórtan zápor még kialakulhat. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás napközben. Szerdán említésre méltó csapadék sehol sem valószínű, és sokfelé számíthatunk többórás napsütésre. Mérséklődik a légmozgás. Délutánra 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!