Elképesztő történetet osztott meg a Facebookon az Országos Mentőszolgálat.

Posztjukban azt írják, hogy egy angyalföldi tízemeletesbe riasztották a mentőket csütörtök délelőtt, amikor egy idős asszony lett rosszul a nyolcadikon. A segítség gyorsan meg is érkezett, ám a parkolás okozott némi fejtörést. A zsúfolt utcában végül mégis sikerült úgy megállni a mentővel, hogy csupán egyetlen parkoló autó esetleges indulását kényszerültek akadályozni.

A 80 év körüli nő állapota gyorsan javult az ellátás alatt, de megfigyelésre szorult. A mentők így bezárták a lakást és kórházba indultak a hordszékbe ültetett asszonnyal. Hátukon, kezükben felszerelésükkel türelmesen várták percekig a liftet és amikor megérkezett, ők egyszerűen lemaradtak róla.

Egy fiatal nő állt ugyanis már a felvonóban, aki megdöbbentően reagált az oxigén maszkot viselő beteg látványára és, mint aki fertőzéstől tart, azonnal sapkájával takarta el a száját és az orrát, miközben kétségbe esetten nyomkodta az ajtózáró gombot.

A meglepett mentős ugyan felajánlotta a helycserét, de az ajtó gyorsan bezárult és csak annyi hallatszott a távolodó liftből: “Visszaküldöm majd!” A mentőkre így újabb percek vártak, míg eljutottak végre a földszintre. Az élmény feldolgozása természetesen még akkor is zajlott az életmentőkben, amikor betegükkel autójukhoz értek.

hirdetés

Ekkor a liftes nő szaladt oda hozzájuk feldúltan, arcát továbbra is sapkájával védve. Azon méltatlankodott, hogy 7 perce nem tud kiállni a mögé parkoló mentőtől. A mentősöknek ekkor a beteg sietett segítségére, aki ezen még állapota és a maszk ellenére is hangosan felnevetett.

Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az idős asszonyt.


hirdetés