Még 2008-ban tett bejelentést egy édesanya a lánya eltűnéséről. A nyomozók most őrizetbe vették a fiatal lány bátyját, aki a gyanú szerint egy vita hevében ölhetett.


Másfél évtizede tűnt el egy 17 éves lány Szegedről, a rendőrségnek azonban most sikerült őrizetbe venni a lehetséges elkövetőt - írja a police.hu.

Egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon még 2008. október 13-án este arról, hogy 17 éves lánya aznap elindult az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról.

A rendőrség a következő hónapokban feltérképezte az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, mivel nem volt kizárható, hogy bűncselekmény áldozata lett.

A nyomozók időről időre leporolják a gyanús eltűnések aktáit, így ebben az esetben is újra módszeresen ellenőrizni kezdték az eltűnésre vonatkozó különböző verziókat és reprodukálták a korábbi cselekményeket. A lány bátyjának és akkori élettársának elszámoltatása során pedig ennek köszönhetően egy emberölési történet kezdett kirajzolódni.

Eszerint a fiatal lány eltűnésének napján 24 éves bátyjával annak budapesti lakására ment, ahol hónapokig bujkált, mert nem akart tovább együtt élni az édesanyjával. Velük lakott testvérének élettársa és közös gyermekük is.

2009. április első napjaiban is feltehetően emiatt veszekedtek a testvérek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, a 39 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, a bíróság 2023. október 29-én letartóztatásba helyezte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!