Angliában szabadságvesztésre ítéltek egy nőt, akiről bebizonyosodott: közel 30 álprofilt hozott létre az Instagramon, hogy elhitesse a rendőrséggel: volt barátja zaklatja.


A Runcornban élő Courtney Ireland-Ainsworth két évig élt párkapcsolatban Louis Jollyval. 2019 októberében szakítottak - Jolly szerint normális körülmények között - és Ireland-Ainsworth összejött egy Declan Rice nevű férfival.

Ezek után az akkor 19 éves nő 2020 júliusa és decembere között tíz alkalommal is feljelentést tett volt barátja ellen.

Képernyőfotókkal "bizonyította", hogy Louis Jolly zaklatja; azt állította, hogy a férfi titkos számokról hívta, követte, videót készített róla, megdobálta a házát és halálosan megfenyegette.

Ireland-Ainsworth a piszkos játszmába a rokonait is bevonta, a nő anyja is bejelentést tett a rendőrségen, hogy Jolly meg akarja késelni a lányát.

A hamisan vádolt Louis Jollyt hat alkalommal tartóztatták le, 81 órát töltött őrizetben, elektronikus nyomkövető viselésére kötelezték, éjszakai lakhelyelhagyási tilalom mellett, továbbá az állását is elveszítette.

A nyomozás során bekérték (az Instagramot birtokló) Facebooktól a zaklatásra vonatkozó adatokat, amelyekre meglehetősen hosszú ideig kellett várni, ám végül kiderült belőlük, hogy

a zaklatásra használt Instagram-profilok közül legalább 17 vagy a nő két email-címéhez vagy a lakásában működő gépek IP-címéhez köthető.

Mentális egészségügyi problémái miatt ugyan enyhítették a nőre eredetileg kiszabott büntetést, de végül Courtney Ireland-Ainsworth-öt 10 hónap szabadságvesztésre ítélték; emellett távoltartási végzést rendeltek el 10 év időtartamban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!