A béremelések mellett a minimum-jövedelem kivezetéséről is tárgyalni fognak. Ezt még Karácsony Gergely vezette be, a helyi Fidesz is támogatta.


A csütörtöki testületi ülésen béremelésekről és a minimum-jövedelem kivezetéséről tárgyalnak Zuglóban - írja a Népszava. A kerület polgármestere, Horváth Csaba, az őt jelölő MSZP-Összefogás Zuglóért, valamint a DK és a Momentum frakció és Vida Attila tanácsnok közös javaslatot nyújtott be a képviselők és a tanácsnok javadalmazásáról szóló rendelet módosítására.

Az állandó bizottsági munkáért a nem képviselői tagok fizetése 130 ezerre nő a korábbi 90 ezer helyett. A bizottsági elnöki poszt 650 ezer forintos fizetést jelentene az eddigi 540 ezer forint helyett. A módosítást indokaként a képviselői munka feltételeinek biztosítását határozták meg.

Ezzel együtt a köznevelési és szociális intézményekben dolgozók bérpótlékát is emelik egységesen 25 százalékkal.

– mondta Várnai László önkormányzati képviselő. Az óvodákban dolgozó óvónők, óvodatitkárok és óvodapszichológusok bérpótléka ugyanis a jelenlegi bruttó 40 ezer forintról 50 ezer forintra nő.

A nem pedagógus munkakörben dolgozóké 15 ezer forintról 18750 forintra emelkedik március elsejétől. A bölcsődékben dolgozó közalkalmazottak esetében szintén bruttó 10 ezer forinttal nő a pótlék 50 ezer forintra.

A minimáljövedelemre alapozó szociális modellt még 2015-ben Karácsony Gergely akkori zuglói polgármester javaslatára vezették be, ebből született a Magyarországon egyedülálló XIV. kerületi szociális modell, aminek része a minimumjövedelem. Ezt még a kerületi Fidesz is támogatta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!