A címvédő, hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését.

A 36 éves pilótának ez pályafutása 101. pole pozíciója, az idén pedig a harmadik. A mogyoródi pályán Hamilton karrierje során nyolcadik alkalommal startolhat az élről, a magyar GP-t pedig kilencedik alkalommal nyerheti meg. Ez lenne pályafutása századik futamgyőzelme az F1-ben.

Az időmérő első etapja kevés meglepetést tartogatott, Mick Schumacher szabadedzésen széttört autója nem tudott kigurulni, de a csapattársa is simán kizúgott.

Kapcsolódó

Mick Schumacher úgy összetörte a kocsiját, hogy leállt az edzés a Hungaroringen

Veszélyben az időmérője is.

Mindkét Williams-kocsi kiesett és Juki Cunoda sem jutott be Q2-be. A második szakaszban aztán jött a dráma, Carlos Sainz Jr. autója a falnak csattant, piros zászló jött, a Ferrari pedig három keréken gurulva döcögött vissza a garázsba.

Miután eltakarították a romokat, folytatódott a száguldozás, amelyben a két Alpha Romeo elég esélytelennek bizonyult. A két Aston Martin-versenyző viszont nagyon küzdött, hogy továbbjusson, végül Sebastian Vettelnek a legutolsó próbálkozásra sikerült Daniel Ricciardo kárára bejutnia a Q3-ba.

Zárásként a két Mercedes odatette magát, Hamilton mellől csapattársa, a finn Valtteri Bottas rajtolhat, vagyis a teljes első sor a csapaté lesz. Harmadik helyről a pontversenyben vezető holland Max Verstappen (Red Bull) indul, mellette pedig szintén csapattársa, Sergio Pérez áll majd rajthoz.

Full qualifying details ????#HungarianGP ???????? #F1 pic.twitter.com/LIBapAf4mW

- Formula 1 (@F1) July 31, 2021

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!