"Kis híján elájult a soroksári futó nő megölésével gyanúsított férfi amikor megtudta: az ügyészség minimum 30 évnyi börtönbüntetést kér rá" - írja a Blikk.

"Az se javít a helyzetén, ha teljes körű beismerő vallomást tesz" - írja a Blikk. Információink szerint a pesterzsébeti férfi már várja ügye tárgyalását, ahol reményei szerint kiderül, hogy nem ő követte el a brutális gyilkosságot.

Védencem valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját. Egy pár percre rosszul lett, de aztán összeszedte magát. Véleményünk továbbra is az, hogy Szilveszter ártatlan az emberölésben – közölte a férfi jogi képviselője, dr. Lichy József.

A nő özvegye, Kardos Lajos a lap szerint nem megy el a jövő hét csütörtöki előkészítő tárgyalásra.

Az előkészítő ülés a vádemelés után a tárgyalás előkészítése érdekében tartott nyilvános ülés, amelyen a vádlott és a védő kifejtheti a váddal kapcsolatos álláspontját és közreműködhet a büntetőeljárás további menetének alakításában. Abban az esetben, ha a vádlott beismerő vallomást tesz, illetve lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság már ekkor ítéletet hozhat.

A Soroksáron kocogó édesanyát 2013-ban ölték meg.

A gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert öt évvel ezelőtt fogták el, egy másik ügyben. Mint arról mi is beszámoltunk, akkor négy mobiltelefont és három SIM-kártyát találtak a rendőrök. Ennek azért van jelentősége, mert a nő mobiltelefonját a nyomozók nem találták meg a helyszínen.

Dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje annak idején megerősítette, hogy védence börtönbe vonulásakor négy telefonkészüléket helyeztek letétbe.

A gyilkossággal gyanúsított férfi a nő meggyilkolását nem ismerte el. Azt viszont elismerheti, hogy kifosztotta, hiszen a telefon nála volt - mondta a Blikknek az ügyvéd.