Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 17 éves fiút, aki a kórházban fekvő édesanyjának látogatása során megütött egy ápolónőt.


A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a fiú a balassagyarmati kórház neurológiai osztályára érkezett a rokonával, hogy meglátogassák a kamasz bennfekvő anyját. A hatályos szabályok szerint egy beteghez egy nap csak egy, védettségi igazolvánnyal, vagy negatív koronavírus teszttel rendelkező látogató érkezhetett.

A fiatalkorúnak sem negatív tesztje, sem védettségi igazolványa nem volt, ezért nem léphetett volna be az osztályra. A rokonát, aki megfelelt a feltételeknek, beengedték, ő pedig később - titokban, az ápolók tudta nélkül - beengedte a fiút az osztályra.

Az egyik szakápoló ezt kiszúrta és távozásra szólította fel a fiút, mire ő öklét fenyegetően a nő arcához emelte, majd bement az anyja kórtermébe. Az ápoló ezután visszatért a megkezdett ételosztáshoz, mikor azonban elhaladt a kórterem mellett, a fiú kirohant és szidalmazni kezdte, majd ököllel megütötte a nővért, aki védekezésképp egy tányért hajított a támadója felé. A kamasz a tejbegrízzel borított ruházatát látva el is hagyta a kórház területét.

Az ápoló a fülén és kezén könnyebb sérüléseket szenvedett. Az egészségügyi dolgozók közfeladatot látnak el, így fokozott büntetőjogi védelem illeti őket. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a fiatalra azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!