Újabb cikk jelent meg a Magyar Nemzetben Rogán Antal feleségének földvásárlási ügyében. A kormánylap most azzal állt elő, hogy a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, így az nem lépett hatályba. A Magyar Nemzet ezzel megint csak egy újabb bizonyítékot talált arra, hogy Rogán Antal felesége és családtagjai hatalmas földbirtokot akartak venni. A Magyar Nemzet közzé is tette a kormányhatározatot, de ezen nem látszódnak a dátumok, így azt nem tudni, hogy mikor született.

Korábban a 444.hu cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy pár héttel Rogán Antal harmadik esküvője előtt, 2020. november 20-án a miniszter új feleségének családja - egy adásvételi szerződés szerint - hatalmas összegért vásárolt volna földeket Északkelet-Magyarországon, ehhez pedig a dokumentum szerint az állami Budapest Bank kölcsönét vették volna igénybe. A tranzakcióról a nyilvános szerződés elérhető a Tardona honlapján.

Rogán pénteken a Magyar Nemzetnek szólalt meg felesége és annak családja földügyeiről. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, hogy

sem a feleségem, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra.

Az Átlátszó viszont szintén pénteken arról írt, hogy érvényes Rogán Barbara és családjának földvásárlásról szóló szerződése az eladói oldal szerint.

Érvényes Rogán Barbara és családjának földvásárlásról szóló szerződése az eladói oldal szerint

Rogán ezzel szemben azt állítja, felesége nem vett meg semmiféle földeket.

(via Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!