Cole Carinit a pénteken a szövetségi bíróság előtt vonták felelősségre, miután korábban azt hazudta az FBI ügynökeinek, hogy fűnyíróbalesetben sérült meg súlyosan, pedig házi készítésű bombája robbant fel, amit ráadásul egy merénylethez tervezett - írja a BuzzFeed.

Carini kedden késő este egy helyi kórházban jelent meg leszakadt karral és néhány hiányzó ujjal, valamint egy mély sebbel a nyakán. FBI-ügynökök kérdezték ki, akiknek azt mondta, hogy fűnyírás közben érte baleset.

„Olyan gyorsan forogtak a pengék, mintha egy bomba robbant volna”

- mondta a 23 éves férfi, és mint kiderült, hasonlata nem légből kapott volt. Az FBI átkutatta a házát, és bár kertjét teljesen érintetlennek találta, a vérrel borított hálószobában megtalálták a férfi hiányzó testrészeit, illetve bombakészítéshez használható eszközöket és vegyszereket.

Ezen kívül a szobában volt egy összegyűrt levél is, amiben egy robbantás terveit írta meg, amit a helyi plázában készült elkövetni. Tettét a „dögös pompom-lányok színpadánál” akarta véghezvinni.

hirdetés

Egy ismert ámokfutót is idézett, „Nem félek a következményektől” mondatával. Elliot Rodger 2014-ben Santa Barbarában hat embert gyilkolt meg, hogy bosszút álljon az őt visszautasító nőkön.

Cole Carinit egyébként kiskorúként is elítélték már bombákkal kapcsolatos bűncselekményekért.


hirdetés