Szombaton közvetlenül a kilövés után a földbe csapódott a sajtóban csak "Őrült Mike"-ként emlegetett laposföld-hívő, Mike Hughes házi készítésű rakétája a kaliforniai sivatagban. A 64 éves hobbitudós azonnal életét vesztette - írja a BBC.

Hughes meggyőződése volt, hogy a tudományos bizonyítékokkal szemben a Föld lapos, ezzel egy viszonylag új áltudományos divathullám egyik élharcosa volt.

Ő azonban nem csak szavakban, de tettekben is hirdette elméletét: 2016 óta folyamatosan dolgozott azon, hogy rakétát építsen, aminek segítségével igazolja laposföld-elméletét.

2018 tavaszán sikerült először felszállnia rakétájával a Mojave-sivatagban. Akkor közel 600 méteres magasságig jutott, de a landolás már ez esetben sem volt zökkenőmentes, kisebb sérüléseket szenvedett. A mostani magassági cél 1500 méter volt.

A szombati esetről készült videón az látszik, hogy a házilag barkácsolt rakéta ernyője közvetlenül a kilövés után leszakad, maga a rakéta pedig lángra kap, mielőtt a földbe csapódik.

hirdetés

Justin Chapman on Twitter

Mad Mike Hughes just launched himself in a self-made steam-powered rocket and crash landed. Very likely did not survive. #MadMike #MadMikeHughes https://t.co/svtviTEi8f

A San Bernardino megyei seriff hivatala megerősítette, hogy kollégáit szombat délután 14 óra körül egy rakéta balesetéhez riasztották. Ők még ismeretlen személyazonosságú holttestről beszéltek, de a TMZ kiderítette, hogy "Őrült Mike"-ról van szó.

A 64 éves korában elhunyt férfi korábban limuzinsofőrként és kaszkadőrként dolgozott. Az extrém rekordokat mindig is kedvelte: 2002-ben felállította a limuzinnal legmesszebbre ugrás világrekordját, 31 méterrel.


hirdetés