Bob Knodel még akkor sem hitte el, hogy a bolygó gömbölyű, amikor saját maga bizonyította ezt be.


Meghalt az a laposföld-hívő, aki véletlenül azt bizonyította be egy kísérlettel, hogy a Föld gömb alakú, írja a Unilad. Bob Knodel a Netflix 2018-ban bemutatott Behind the Curve című dokumentumfilmjében mesélt elméletéről. A 74 éves férfi néhány napja, április 9-én hunyt el.

Knodel annyira meg volt győződve igazáról, hogy egy kisebb vagyont sem sajnált a kísérletre áldozni, mellyel végül épp az ellenkezőjét érte el. A laposföld-hívőkről szóló filmben egy 20 ezer dollárba, vagyis mai árfolyamon közel 7 millió forintba kerülő lézeres giroszkóp segítségével szerette volna bizonyítani, hogy bolygónk valójában mozdulatlanul áll egy helyben.

A kamera, két lyuk és egy zseblámpa segítségével végrehajtott kísérlet azonban balul sült el az összeesküvés-elmélet szempontjából, mert a giroszkóp a Föld óránkénti 15 fokos fordulatát jelezte. A kínos jelenetre Knodel csak annyit reagált, hogy „érdekes”.

Knodel később saját YouTube-csatornáján részletesebben is mesélt a történtekről. A laposföld-hívő azt mondta, hogy „megdöbbentek” az eredményen, melyek „egyfajta problémát jelentenek”. Ennek ellenére nem hajlandók elfogadni az eredményt, és újabb módszereket keresnek a bolygó mozdulatlanságának bizonyítására.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!