Előzmények nélkül, részegen rontott a 70-es éveiben járó szomszédasszonyára egy nógrádi férfi még két évvel ezelőtt húsvétkor, most kerül majd bíróság elé az ügye - írja a Bors.

A lap szerint a férfi az ominózus napon átment az asszonyhoz, nem szólt egy szót sem, csak ütlegelni kezdte a mozgáskorlátozott nőt. Többször arcon és fejen is ütötte áldozatát, aki ekkor földre került. A férfi innen is felrángatta, majd tovább ütlegelte. Amikor azonban néhány pillanatra abbahagyta a verést, a nő megpróbált elmenekülni - de nem sikerült neki, bántalmazója azonnal utánament.

Amikor a nő már védekezni sem tudott a verések ellen, a részeg férfi megerőszakolta őt. Az asszony végül belehalt sérüléseibe.

Bár az eset két éve történt, a szomszédnak kedden kell felelnie a bíróság előtt brutális tettéért. Különös kegyetlenséggel elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják, ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.