Az orgonaművész azon aggódik, hogy mi kerülhet még elő a felújítás során a régi, romos épületből.


Az orgonaművész Varnus Xavér Mezőlakon vásárolt egy felújításra szoruló templomot, ahol koncerttermet szeretne kialakítani. Ám fura események lassítják a munkákat és a rendőrséget is ki kellett hívni - írja a Blikk.

A művész idegeit már a vásárlás során is próbára tették, mert a romos Veszprém megyei épületért a gyilkosságok miatt börtönben ülő csantavéri mészárossal, Dér Csabával is meg kellett küzdenie.

Most pedig kiderült, hogy a templom tele van fegyverekkel:

- mesélte a művész, akit megdöbbentett, mikor telefonon hívták, hogy a rendőrök is kiszálltak a templomhoz. Kiderült ugyanis, hogy éles lőszereket és fegyveralkatrészeket találtak.

Nagy Gábor, a település polgármestere a lapnak elmondta, hogy lecserélik a lakatot és elkezdik kipakolni az előző tulajdonos által hátrahagyott holmikat.

- mondta el.

„Vajon mi jöhet még ezután? Mit rejthet még a templom? Ki tudja, mi kerül még elő a lomok alól? Félelmetes ez az egész történet” - kérdezte Varnus Xaver.

A lap megkeresésére a rendőrség azt írta, hogy a takarítás közben talált lőszerekkel kapcsolatban a Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Az orgonaművész már várja, hogy vége legyen ennek az egésznek.

„Az új, 2500 sípos orgonát március elején kezdik szétszerelni Németországban. Ehhez öt nap szükséges, és hat hétbe telik, hogy összeszereljék az új helyén. Az avatásra eljön az evangélikus egyház nyugalmazott püspöke is, aki sokat segített a templom történetének összeszedésében. Büszke vagyok rá, hogy sikerül megmenteni az épületet az enyészettől” - mondta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!